José Manuel
Álvarez-Pérez
Publicaciones en las que colabora con José Manuel Álvarez-Pérez (14)
2020
-
Actinobacterias rizosféricas y endofíticas para la protección frente a hongos causantes de enfermedades de madera de vid que penetran a través del aparato radicular
Phytoma España: La revista profesional de sanidad vegetal, Núm. 320, pp. 23-29
-
Advances in the control of phytopathogenic fungi that infect crops through their root system
Advances in Applied Microbiology (Academic Press Inc.), pp. 123-170
2019
-
Developing tools for evaluating inoculation methods of biocontrol Streptomyces sp. Strains into grapevine plants
PLoS ONE, Vol. 14, Núm. 1
-
Necrotic and cytolytic activity on grapevine leaves produced by nep1-like proteins of diplodia seriata
Frontiers in Plant Science, Vol. 10
2018
-
Estrategias naturales para el control de las enfermedades de madera de la vid
Tierras: Agricultura, Núm. 269, pp. 10-16
2017
-
Use of endophytic and rhizosphere actinobacteria from grapevine plants to reduce nursery fungal graft infections that lead to young grapevine decline
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 83, Núm. 24
-
¿Qué es la viticultura 4.0?
Tierras: Agricultura, Núm. 253, pp. 84-85
2016
-
Espectroscopia FTIR para el control de calidad de viñedos y bodegas
Vida rural, Núm. 410, pp. 66-70
2015
-
Effectiveness of natural antifungal compounds in controlling infection by grapevine trunk disease pathogens through pruning wounds
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 81, Núm. 18, pp. 6474-6483
-
El tratamiento de las bayas de vid con una auxina de síntesis incrementa los niveles de nitrógeno asimilable para las levaduras vínicas
Phytoma España: La revista profesional de sanidad vegetal, Núm. 274, pp. 44
2014
-
Manganese transporter protein MntH is required for virulence of Xylophilus ampelinus, the causal agent of bacterial necrosis in grapevine
Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 20, Núm. 3, pp. 442-450
-
Selection of saccharomyces cerevisiae strains applied to the production of prieto picudo rosé wines with a different aromatic profile
South African Journal of Enology and Viticulture, Vol. 35, Núm. 2, pp. 242-256
2012
-
Aplicación de dos enmiendas calizas en suelos ácidos dedicados al cultivo de la variedad Mencía
Vida rural, Núm. 347, pp. 52-60
-
Sensory and chemical characterisation of the aroma of Prieto Picudo rosé wines: The differential role of autochthonous yeast strains on aroma profiles
Food Chemistry, Vol. 133, Núm. 2, pp. 284-292