Juan Jose
Lopez Gomez
Complejo Asistencial Universitario de León
León, EspañaPublications in collaboration with researchers from Complejo Asistencial Universitario de León (17)
2023
2022
-
Multidisciplinary consensus on nutritional and metabolic therapy in enhanced recovery after abdominal surgery programs: NutRICA Project
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 2, pp. 98-111
2021
-
Effect of the type of specialized nutrition support on the course of the patient with amyotrophic lateral sclerosis (ALS). Interhospital registry SCLEDyN
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 68, Núm. 10, pp. 699-707
-
Impact of percutaneous endoscopic gastrostomy (Peg) on the evolution of disease in patients with amyotrophic lateral sclerosis (als)
Nutrients, Vol. 13, Núm. 8
-
Malnutrition at diagnosis in amyotrophic lateral sclerosis (als) and its influence on survival: Using glim criteria
Clinical Nutrition, Vol. 40, Núm. 1, pp. 237-244
-
The SEEN comprehensive clinical survey of adult obesity: Executive summary
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 68, Núm. 2, pp. 130-136
2020
-
Fish oil enriched intravenous lipid emulsions reduce triglyceride levels in non-critically ill patients with TPN and type 2 diabetes. a post-hoc analysis of the INSUPAR study
Nutrients, Vol. 12, Núm. 6
-
Regular insulin added to total parenteral nutrition vs subcutaneous glargine in non-critically ill diabetic inpatients, a multicenter randomized clinical trial: INSUPAR trial
Clinical Nutrition, Vol. 39, Núm. 2, pp. 388-394
-
Risk factors for hypoglycemia in inpatients with total parenteral nutrition and type 2 diabetes: A post hoc analysis of the InSUPAR study
Endocrine Practice, Vol. 26, Núm. 6, pp. 604-611
2018
-
Repercusiones clínicas y económicas de la desnutrición relacionada con la enfermedad en un servicio quirúrgico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 2, pp. 384-391
2015
-
Influencia de la ingesta y el estado nutricional en las complicaciones de los pacientes oncohematológicos hospitalizados
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, Núm. 6, pp. 2598-2605
2011
-
Carta de réplica a «riesgo nutricional en pacientes ancianos hospitalizados»
Endocrinologia y Nutricion
-
Valoración del riesgo nutricional en pacientes ancianos hospitalizados mediante diferentes herramientas
Endocrinologia y Nutricion, Vol. 58, Núm. 3, pp. 104-111
2010
-
Evaluación del consumo de tabaco y el riesgo cardiovascular en pacientes obesos
Revista Espanola de Obesidad, Vol. 8, Núm. 1, pp. 21-27
-
Impacto de la nutrición en la evolución de la enfermedad inflamatoria intestinal
Nutricion Hospitalaria, Vol. 25, Núm. 2, pp. 181-192
2009
-
Eficacia del tratamiento dietético en el síndrome nefrótico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 6, pp. 744-747
-
Resistencia hipofisaria a las hormonas tiroideas en un paciente tratado con amiodarona
Endocrinologia y Nutricion, Vol. 56, Núm. 8, pp. 418-421