Publicaciones en las que colabora con María Del Camino García Fernández (48)
2023
-
Viability and Virulence of Listeria monocytogenes in Poultry
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 9
2022
2021
2020
-
Microbial load and antibiotic resistance in raw beef preparations from northwest Spain
Food Science and Nutrition, Vol. 8, Núm. 2, pp. 777-785
2019
-
Actividad microbiana de extractos de propóleos de Castilla y León frente a microorganismos patógenos de interés en la industria alimentaria
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Characterization of listeria monocytogenes originating from the Spanish meat-processing chain
Foods, Vol. 8, Núm. 11
-
Efecto antimicrobiano de extractos de propóleos sobre "Listeria spp."
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Efecto de dosis bajas de desinfectantes sobre los biofilms de "Cronobacter sakazakii" y "Yersinia enterocolitica"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Effect of low concentrations of biocides on the antimicrobial susceptibility of "Cronobacter sakazakii" and "Yersinia enterocolitica"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Effect of low doses of biocides on the antimicrobial resistance and the biofilms of Cronobacter sakazakii and Yersinia enterocolitica
Scientific Reports, Vol. 9, Núm. 1
-
Influence of serotype on the architecture and structural parameters of the biofilms formed by "Salmonella enterica"
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Microbial load and antibiotic resistance patterns of Escherichia coli and enterococcus faecalis isolates from the meat of wild and domestic pigeons
Foods, Vol. 8, Núm. 11
-
Primera evaluación del uso de extractos de propóleos de Castilla y León frente a microorganismos de interés en la industria alimentaria
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Susceptibility of Listeria monocytogenes planktonic cultures and biofilms to sodium hypochlorite and benzalkonium chloride
Food Microbiology, Vol. 82, pp. 533-540
2018
-
Effects of bacteriophage P100 at different concentrations on the structural parameters of listeria monocytogenes biofilms
Journal of Food Protection, Vol. 81, Núm. 12, pp. 2040-2044
-
Structure and viability of 24- and 72-h-old biofilms formed by four pathogenic bacteria on polystyrene and glass contact surfaces
Food Microbiology, Vol. 76, pp. 513-517
2015
-
Behavior of listeria monocytogenes in sliced ready-to-eat meat products packaged under vacuum or modified atmosphere conditions
Journal of Food Protection, Vol. 78, Núm. 10, pp. 1891-1895
2012
-
Increase over time in the prevalence of multiple antibiotic resistance among isolates of Listeria monocytogenes from poultry in Spain
Food Control, Vol. 23, Núm. 1, pp. 37-41
-
Prevalence and antimicrobial resistance of Salmonella serotypes isolated from poultry in Spain: Comparison between 1993 and 2006
International Journal of Food Microbiology, Vol. 153, Núm. 3, pp. 281-287
2003
-
Deep-frying of chicken meat and chicken-based products. Changes in the proximate and fatty acid compositions
Italian Journal of Food Science, Vol. 15, Núm. 2, pp. 225-239