SEGURIDAD ALIMENTARIA, ALIMENTACIÓN E HIGIENE DE LOS ALIMENTOS
SEGURALI
Universidad de León
León, EspañaPublicacions en col·laboració amb investigadors/es de Universidad de León (152)
2025
-
Characterization and long-read sequencing of biofilms formed by the microbiota present on inert surfaces in poultry slaughterhouses
International Journal of Food Microbiology, Vol. 426
-
Effect of exposure to sub-inhibitory concentrations of biocides on the susceptibility to antibiotics of sessile cells of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica
Food Control, Vol. 168
-
Prevalence and levels of cells of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in various physiological states naturally present in chicken meat
Food Control, Vol. 167
2024
-
Effect of trisodium phosphate, ascorbic acid and lactic acid on bacterial load, sensorial characteristics and instrumental colour of rabbit meat
Meat Science, Vol. 207
-
Levels of Different Microbial Groups on Inert Surfaces of Poultry Slaughterhouses: Identification Using Matrix-Assisted Laser Desorption Ionization Time-of-Flight and Detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamase- and Carbapenemase-Producing Enterobacteria
Antibiotics, Vol. 13, Núm. 7
-
Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in Dairy Products and Bulk-Tank Milk (BTM)
Antibiotics, Vol. 13, Núm. 7
-
Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in Different Food Groups and Drinking Water
Foods, Vol. 13, Núm. 17
-
Prevalence and types of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in meat and meat products from retail outlets and in samples of animal origin collected in farms, slaughterhouses and meat processing facilities. A review
Food Microbiology, Vol. 123
-
The One Health approach in food safety: Challenges and opportunities
Food Frontiers
2023
-
Effect of Sodium Nitrite, Nisin and Lactic Acid on the Prevalence and Antibiotic Resistance Patterns of Listeria monocytogenes Naturally Present in Poultry
Foods, Vol. 12, Núm. 17
-
Effect of low doses of biocides on the susceptibility of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica to various antibiotics of clinical importance
Food Control, Vol. 149
-
Estimation by flow cytometry of percentages of survival of Listeria monocytogenes cells treated with tetracycline, with or without prior exposure to several biocides
Food Microbiology, Vol. 112
-
Viability and Virulence of Listeria monocytogenes in Poultry
Microorganisms, Vol. 11, Núm. 9
2022
-
Aislamiento, identificación y resistencia a antibióticos de "Enterococcus spp." en canales de pollo
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Biofilm Formation of Staphylococcus aureus from Pets, Live-Stock, and Wild Animals: Relationship with Clonal Lineages and Antimicrobial Resistance
Antibiotics, Vol. 11, Núm. 6
-
Efecto de diferentes terpenos sobre los biofilms de "Listeria spp."
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Efecto de varios aditivos alimentarios sobre la resistencia a antibióticos en cepas de "listeria monocytogenes" presentes de forma natural en carne de pollo
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Estimación por citometría de flujo del porcentaje de supervivencia tras el tratamiento con tetraciclina en células de "Listeria monocytogenes" previamente expuestas o no expuestas a dosis bajas de biocidas
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Exploring the Biofilm Formation Capacity in S. pseudintermedius and Coagulase-Negative Staphylococci Species
Pathogens, Vol. 11, Núm. 6
-
La adaptación a hipoclorito sódico se asocia con modificaciones en la susceptibilidad a los antibióticos y en el perfil proteómico en "salmonella Enteritidis"
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones